Místo sektu na uvítanou nabídněte řízné želé bonbonky – budete za kuchyňského borce. Nemusíte říkat, že vám postup zabral jen pár minut a trochu místa v lednici.
Suroviny
džus ovocný
250
ml
pomerančový, černorybízový, hustý jahodový
bílý rum
50
ml
či vodka
krupicový cukr
3
PL
dle chuti
želatina
1
bal
jemně mleté
olej
na vymazání
Postup
1
Tvořítko na ledové kostky (nebo srdíčka, kytičky…) vymažte chuťově neutrálním olejem.
2
Želatinu vmíchejte do džusu a nechte ji nabobtnat; trvá to asi 10 minut. Pak ji podle návodu za stálého míchání zahřejte (ale nevařte!) tak, aby se rozpustila. Odstavte a přidejte cukr.
3
Až se rozpustí, zamíchejte do směsi alkohol, rozlijte do platíček a ta dejte do ledničky. Po hodině můžete podávat.
Něco navíc
Poměr v třaslavých panácích můžete libovolně upravovat, ale nedoporučuji přesáhnout poměr 2 díly džusu na 1 díl alkoholu. Bonbonky pak chutnají ,sprostě‘ – jen po alkoholu.
Skvělé a vyzkoušené kombinace jsou tyto:
třešňový džus + amaretto, pomerančový džus + kvalitní tmavý rum, jahodový džus + bílý rum, jahodový džus + kyselé jablko, broskvový džus + kvalitní tmavý rum.
S bonbonky si vyhrajte
půlku želatinové směsi můžete obarvit třeba nazeleno, rozlít do poloviny výšky tvořítek, a až ztuhne, přilít zbytek.
Poměr v třaslavých panácích můžete libovolně upravovat, ale nedoporučuji přesáhnout poměr 2 díly džusu na 1 díl alkoholu. Bonbonky pak chutnají ,sprostě‘ – jen po alkoholu.
Skvělé a vyzkoušené kombinace jsou tyto:
třešňový džus + amaretto, pomerančový džus + kvalitní tmavý rum, jahodový džus + bílý rum, jahodový džus + kyselé jablko, broskvový džus + kvalitní tmavý rum.
S bonbonky si vyhrajte
půlku želatinové směsi můžete obarvit třeba nazeleno, rozlít do poloviny výšky tvořítek, a až ztuhne, přilít zbytek.