Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kávová zmrzlina s banány a karamelem

Klasika, která neomrzí

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Pohár

Ingredience

    NA ZMRZLINU

    • 500 ml základní vanilkové zmrzliny 
    • 2 čokoládovo-kávové tyčinky (např. kofila), nasekané nahrubo 
    • 4–6 cukrářských piškotů
    • šálek silného espresa

    NA POHÁR

    • 2 lžíce másla
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 2 velké pevné banány, oloupané a nakrájené šikmo na plátky
    • 2 lžíce pomerančové šťávy a 2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry 
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 2 lžíce opražených mandlových lupínků 
    • karamelová poleva (recept na domácí)
     

Příprava jídla

1 Při pokojové teplotě nechte zmrzlinu trochu změknout. V míse ji promíchejte s kofilou a piškoty podrcenými nahrubo a pokapanými silnou kávou. Dejte do vaničky a dejte znovu na 30 minut do mrazáku.

2 Na banány v široké pánvi rozpusťte máslo, poprašte cukrem a zahřívejte asi minutu, až se rozpustí. Pak sejměte z ohně a v jedné vrstvě poklaďte banány. Vraťte na střední oheň a opékejte minutu až dvě. Obraťte obracečkou a opečte dohněda i z druhé strany.

3 Pak přidejte pomerančovou šťávu i kůru a nechte vařit ještě 30–60 sekund, až šťáva začne sirupovatět.

4  Do pohárů dejte připravenou zmrzlinu, doplňte ušlehanou smetanou, horkými banány, karamelovou polevou a mandlovými lupínky. 

 

3 polevy na zmrzlinu

Dokonalá tečka na zmrzlinový pohár

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní vanilková zmrzlina

Pohár s broskvemi, malinami a levandulí

Kokosová zmrzlina s ovocnou salsou

Pohár Černý les

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

reklama

Přidat komentář