Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kebab s barbecue omáčkou

Kebab s barbecue omáčkou

4.1/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Snadné Na 24 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3185 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 308 g
Tuky 142 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte něco pikantního, co se dá dobře jíst rukama u televize při sledování sportovního zápasu? Inspirujte se naším receptem - z kořeněného kebabu se vám budou dělat boule za ušima.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nadrobno
česnek 3 stroužky
na plátky
drcená
třtinový cukr 85 g
tmavý
jablečný ocet 2 PL
lze nahradit sladovým octem
worcesterská omáčka 2 PL
hustý (např. Valfrutta, Alnatura, Marks & Spencer)
Na kebab
vejce 1 ks
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
petrželka 2 hrst
nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na potření

Postup

1

Na omáčku v hrnci na oleji opékejte cibuli, česnek a chilli asi 3 minuty dosklovita. Přidejte zbylé přísady a nechte na nízkém plameni bublat asi půl hodiny do zhoustnutí. Rozmixujte, případně dosolte a nechte vychladnout.

2

Na kebab v robotu krátce promixujte toustový chleba, víno a vejce. Nechte deset minut stát a pak přidejte zbývající přísady. Mixujte, až vznikne stejnorodá směs. Navlhčenýma rukama tvořte 24 válečků a napíchejte je na špejle. Maso mírně přitlačte, potřete olejem a na grilovací pánvi nebo grilu opékejte pět minut z každé strany.

3

Podávejte s chlebem pita a barbecue omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Maso můžete také upéct v troubě předehřáté na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem. Bude hotové asi za 15–20 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín