Ovocné knedlíky jako stvořené pro ty, kdo se vyhýbají mléku, i pro rozené experimentátory.
Suroviny
tofu
250
g
neochucené, nastrouhané
rýžové mléko
75
ml
krupice
2
PL
strouhanka
3
PL
čerstvá
sůl
1
špetka
+ další na osolení vody
Postup
1
Zpracujte 250 g nastrouhaného neochuceného tofu s cca 75 ml rýžového nápoje. Přisypte 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce krupice a 2–3 lžíce čerstvé strouhanky, špetku soli, vypracujte tvarovatelné těsto. Konzistenci dolaďujte rýžovým mlékem a strouhankou.
2
Mokrýma rukama obalujte jahody splácnutým těstem o cca stejném objemu.
3
Vařte v lehce osolené vodě, až vyplavou, povařte ještě 1–2 minuty. Vylovte, jezte s jahodami rozmačkanými s cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x báječné ovocné knedlíky(10 receptů)
- Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin(30 receptů)
- Podle Tudorovců i Rettigové: sladká česká jídla na všechny způsoby(54 receptů)
- Nejlepší recepty s tofu, které ocení i nevegetariáni(12 receptů)