Mučenkový krém je prostě božský! Kombinaci hebkého máslového základu se svěží chutí ovoce se nedá odolat. V redakci jsme ho při focení nenápadně chodili ujídat, dokud nezmizel...
Suroviny
Postup
V malém rendlíku na nízkém ohni za stálého míchání zahřívejte přísady na krém 5–6 minut, až zhoustne tak, že v silné vrstvě ulpí na zadní straně vařečky.
Přendejte do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do chladničky. (Krém lze připravit den předem.)
Troubu předehřejte na 180°C a dva plechy na muffiny (s 12 důlky o objemu 80ml) vyložte papírovými pečicími košíčky.
Elektrickým ručním šlehačem prošlehejte v ohnivzdorné míse vejce a cukr.
Mísu položte nad horkou vodní lázeň a šlehejte 2–3 minuty, až bude směs na dotek teplá.
Sejměte z vodní lázně a šlehejte na nejvyšší rychlost 8–10 minut, až krém zesvětlá a zhruba ztrojnásobí objem.
Prosejte mouku, kypřicí prášek a špetku soli a opatrně zamíchejte do vaječné směsi.
Mezitím na mírném plameni rozpusťte máslo a smíchejte s kokosovým mlékem. Zahřejte, aby tekutina byla teplá.
Pak ji zašlehejte do těsta, přidejte strouhaný kokos a promíchejte.
Těsto rozdělte do košíčků a pečte 10–12 minut dozlatova, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.
Nechte vychladnout a podávejte ozdobené krémem.