Jednoduchá a chutná koprová polévka, která nenechá chladným žádného milovníka čerstvých bylinek. Je skvělá i vychlazená. Jako stvořená na léto.
Postup
1
Z kopru oddělíme hrubší stonky a vložíme je do vody spolu se solí, pepřem a kmínem. Můžeme je svázat do svazku.
2
Polévku vaříme asi 15 minut, poté stonky vyjmeme, přidáme oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory a uvaříme je doměkka.
3
Do polévky vlijeme mouku rozmíchanou ve smetaně a krátce provaříme. Na závěr přidáme roklepená nebo rozšlehaná vejce a čerstvý na jemně nasekaný kopr.
4
Povaříme asi 5 minut, podle chuti okyselíme citrónovou šťávou a podáváme. Na talíři můžeme ještě zjemnit kouskem másla a ozdobit čerstvým koprem.
Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com, Marco Verch Professional Photographer