Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněná indická rýže

Recept, který dostal plný počet bodů od celé naší redakce! Původně jsme rýži zamýšleli podávat jako přílohu ke kari, ale pak jsme se všichni shodli, že je báječná i samotná.

Vydání: 2015/3
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Indická

Ingredience

    • 2 červené cibule, nakrájené na plátky
    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • sůl
    • 1/2 lžičky kurkumy
    • 1 svitek skořice
    • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
    • 6 tobolek kardamomu
    • 1 lžička římského kmínu
    • hrst rozinek, propláchnutých
    • hrst opražených oříšků kešú

Příprava jídla

1 V hluboké pánvi na oleji opékejte cibuli 10 minut dozlatova.

2 Mezitím do většího hrnce s řádně osolenou vroucí vodou přidejte kurkumu a skořici. Pak vsypte rýži, zamíchejte a znovu přiveďte k varu. Ztlumte na střední plamen, aby se rýže vařila, ne však klokotem. Vařte bez pokličky, bez míchání 10 minut. Ochutnejte, a pokud jsou zrnka rýže ještě tvrdá, přidejte jednu až dvě minuty. Rýže by měla být měkká, na skus však trochu klást odpor. Sceďte a pak ještě propláchněte litrem vroucí vody.

3 Do opečené cibule vmíchejte podrcená semínka kardamomu a římského kmínu a krátce opečte. Vmíchejte do rýže spolu s rozinkami a kešú. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s rýží a chorizem

Divoká rýže s cibulkami a oříšky

Rýžová polévka s kuřecími knedlíčky

Zelený pilaf

Rýžová zmrzlina s medovými hruškami

Inspirace do kuchyně: rýže 30x a stále jinak!

Přidat komentář