Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2015/3

Než přijde jaro, máme pro vás lahůdky pro radost i pro zdraví. Skvělé ryby na másle, recepty s masem i bez masa a také svěží saláty.

Zakouzlíme s čajem, který umí dochutit jídlo stejně jako koření.

Myslíme i na sladkomilné. Objevte s námi ty nejlepší skandinávské dezerty. Mandlový dort s máslovým krémem a griliášem vás dostane stejně jako nás v redakci.

V březnovém Apetitu vám také nabízíme malou ukázku z připravované kuchařky Rýže a spoustu dalších receptů, na kterých si pochutnáte.

Upoutávky z Apetitu

Ryba na másle

Pět druhů, pět skvělých úprav

Švédské dezerty

Objevte s námi ty nejsladší skandinávské dezerty.

Kouzla s čajem

Ozvláštněte jím pochoutky sladké i slané a nechte strávníky hádat, co dodalu jídlu onu fantastickou chuť a vůni.

Rýžování

Máme pro vás tipy, jak si rýži vychutnat nejen coby přílohu, ale také jako dezert či hlavní chod.

Recepty z vydání

2010/5

Domácí těstoviny šéfkuchaře restaurace Aromi.
 
Naučte se dokonale hedvábnou bramborovou kaši.
 
...

Nekynuté rohlíčky s povidlovou náplní

„Tento recept mám už asi třicet let a je to náš rodinný favorit. Teď ho posílám dál, ať si na...

Zadělávaná slepičí polévka

Slepičí polévka, jak ji neznáte. Recept inspirovaný úpravou drůbežího masa zapékaného v bešamelu – my...

Slepičí pekáček à la nádivka

Velikonoce jsou už na dohled, tak není od věci otestovat nové recepty na nádivky – když vám tahle...

Smažená ryba v bylinkové krustě

Treska obecná a treska tmavá jsou první volbou, když chcete rychle uvařit chutný rybí pokrm. Dobře se s nimi...

Halibut na másle s koprovým pestem

Koprové pesto je úžasné. Bude chutnat i těm, kdo by koprovku nevzali do úst.

Tilapie v šunkovo-hořčičných balíčcích

Hořčice a estragon se k rybě hodí báječně! Se sklenkou vychlazeného suchého bílého vína je to opravdová...

Pstruh s jablky

Jíst častěji pstruha patří k letošním kulinárním předsevzetím naší redakce, a tím pádem i k výzvám...

Losos na paprice s bramborami

Tohle jídlo je něco jako luxusní upgrade buřtguláše. Ryba na smetaně, másle a paprice je prostě božská!

Klínky ledového salátu s rafinovanou zálivkou

Ledový salát byl vyšlechtěn počátkem 20. století ve Spojených státech a je dodnes oblíbený především...

Indické kuře se salátem

Na jaře vám přijde vhod všechno, co je zelené, křupavé a svěží. Vynechte tradiční přílohu a kuře...

Lodičky s krevetovo-vepřovou pikantní směsí

Jsou to takové salátové jednohubky. Kombinace ostré masové směsi s nudlemi podávaná v salátových lodičkách...

Quinoový salát ochucený černým čajem a sezamem

Když salát před podáváním doplníte cca 250 g pečeného kuřecího nebo vepřového masa či uzeného tempehu,...

Matchakronky s čokoládovou náplní

Na výrobu populárních makronek vám stačí mít pár surovin a ovládnout několik fíglů. Praktické rady a triky...

Losos pošírovaný v jasmínovém čaji

Jasmínový čaj jedni milují, jiní zatracují. Pokud víte, že si na něj některý ze strávníků nepotrpí,...

Tmavá čokoládová pěna s čajem Earl Grey

Obě naše čokoládové pěny se připravují ze syrových vajec, která tedy musí pocházet z prověřeného zdroje.

Světlá pěna z bílé čokolády s čajem matcha

Čaj matcha dodá pěně lehký nádech pistáciové barvy a nový chuťový rozměr.

Wok s brokolicí a omáčkou z černých fazolí + hovězí steak

Houby šiitake dodají ‚masovou chuť‘ a konzistenci i vegetariánské verzi tohoto pokrmu...

Fazolová polévka s kadeřávkem + italské klobásky

Tahle toskánská fazolová polévka se v místě svého původu připravuje s cavolo nero, černou kapustou, ale je...

Kořeněný dhal z červené čočky + jehněčí maso

Dhal je typické indické jídlo z jednoho hrnce připravované z luštěnin, nejčastěji právě z červené čočky...

Thajské červené kari + kuře

Bleskové červené kari je plné chuti a jde skvěle dohromady jak s tofu, tak s kuřecím masem. Pro vegetariánskou...

Penne alla puttanesca + krevety

Těstoviny puttanesca (v překladu ‚podle lehké holky‘) se tradičně dělají se sardelkami. My jsme je...

Kuře s rýží a chorizem

Receptů na pokrmy, na jejichž přípravu vám postačí jedna pánev, není nikdy dost!

Divoká rýže s cibulkami a oříšky

Divoká rýže bývá často součástí směsi s dlouhozrnnou, oceníte ji ale i samotnou – zkuste náš recept...

Rýžová polévka s kuřecími knedlíčky

Vývar jedině s nudlemi a játrovými knedlíčky? Klasiku také milujeme, ale tahle varianta s rýží a kuřecími knedlíčky je...

Zelený pilaf

Stonky koriandru jsou plné chuti, klidně je proto přidejte do základu.

Kořeněná indická rýže

Recept, který dostal plný počet bodů od celé naší redakce! Původně jsme rýži zamýšleli podávat jako...

Rýžová zmrzlina s medovými hruškami

Rýžová zmrzlina je vlastně rýžový pudink na druhou... A s pošírovanou hruškou tvoří přímo nebeský pár.

Slavnostní kladdkaka

Hutný čokoládový dort, ve kterém je neuvěřitelné množství cukru, vajec a hořkého kakaa, jsme vylepšili...

Skořicoví šneci

Kanelbullar - báječně kořeněná skořicová rolka s křupavými cukrovými krystalky si vás získá na první zakousnutí! O svůj...

Dort Princezna

Roztomilé dortíky plné krému a šlehačky milovaly švédské princezny a vy budete taky. Jsou totiž neodolatelné...

Mandlový dort krále Oscara II.

Pokud jste tenhle dezert ochutnali v IKEA, věřte, že domácí verze je tisíckrát lepší! Snad ještě nikdy...

Semly

Švédské předvelikonoční kynuté houstičky provoněné kardamomem a naplněné oříškovým krémem a šlehačkou se pečou na...

Dušený králík

Maltu si zamilujete během chvilky! Není snad na zemi místo, kde by se na tak malé ploše setkalo dobré jídlo a počasí,...

Tajná čajová směs

Sůl do směsi doporučujeme přidávat až těsně před použitím - bez ní se totiž dá tahle speciální čajová směs i popíjet.

Přidat komentář