Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kouřový lilek s pečenými paprikami a granátovým jablkem
Kouřový lilek s pečenými paprikami a granátovým jablkem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Kouřový lilek s pečenými paprikami a granátovým jablkem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1321 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 108 g
Tuky 84 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lilky, papriky a granátové jablko, to je přímo esence orientální kuchyně. Nepodceňte fázi opékání a nebojte se zeleniny zbarvené až dočerna, právě ta dává jídlu jedinečnou chuť.

Suroviny

lilek 4 ks
velký, na několika místech propíchnutý vidličkou
petrželka svazek
malý, nahrubo, pár celých lístků na ozdobu
česnek 2 stroužek
podrcené
olivový olej 6 PL
z půlky citronu
skořice špetka
mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý
melasa 75 ml
z granátových jablek
semínka

Postup

1

Lilek a papriky opečte podle svých možností pod grilem v troubě, na grilu nebo na hořáku plynového sporáku, až slupka lilku i paprik zčerná a naskáčou na ní puchýřky. (V troubě pod grilem to bude trvat asi 20 minut.)

2

Zčernalé lilky položte na plech a nechte cca 20 minut vychladnout. Papriky uzavřete na 20 minut do mikrotenového sáčku, aby se zapařily. Pak z nich stáhněte slupku a odstraňte stopky a semeníky. Papriky nahrubo nasekejte a dejte do mísy.

3

Pomocí lžíce vydlabejte z vlažných lilků dužinu, odstraňte zbytky slupky, a pokud je to třeba, nechte dužinu okapat. Pak ji nakrájejte na kousky a přidejte do mísy k paprikám. Zlehka promíchejte.

4

Přidejte nasekanou petržel, podrcený česnek, olivový olej, citronovou šťávu, skořici, sůl a čerstvě mletý pepř. Dobře společně promíchejte, aby se všechny přísady a chutě propojily.

5

Ochucenou zeleninu rozprostřete v jedné vrstvě na velký, široký talíř nebo tác. Pokapejte štědře melasou z granátových jablek, posypte lístky petrželky a navrch nasypte zrnka granátových jablek.

NĚCO NAVÍC
Pokud zeleninu opékáte přímo na hořáku plynového sporáku, umístěte kolem plotýnky s hořákem alobal. Usnadníte si tak úklid a čištění, zelenina při opékání výrazně prská.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč