Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
maslovy kolac
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4051 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 361 g
Tuky 256 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jako první ho pekli Skotové a do světa ho vypustili coby mimořádně křehkou lahůdku – útěšně sladkou, ovšem s nenápadným slaným nádechem. Báječné k horkému čaji!

Suroviny

máslo 300 g
změklé
mouka rýžová 50 g
rýžová moučka lze nahradit škrobovou moučkou nebo hladkou moukou
sůl špetka

Postup

1

Předehřejte troubu na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Kulatou formu o průměru 24 cm vymažte máslem.

2

Máslo s cukrem utřete tak, aby vznikla hladká a nadýchaná směs. Prosijte do ní hladkou mouku se solí i rýžovou moučku a prsty vypracujte hladké těsto.

3

Těsto rovnoměrně rozprostřete do formy a uhlaďte lžící. Ostrým nožem naznačte mřížky; pak těsto propíchejte vidličkou a poprašte zbytkem cukru.

4

Pečte 40–45 minut, dokud koláč není lehce nazlátlý. Vyklopte ho z formy, počkejte, až úplně vychladne, a potom ho nakrájejte na kostky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

30.08.2007 22:33
Recept se nachází v č.11/04, str.40
19.11.2006 10:49
to nemá narůzt,puze se to vysuší a je z toho něco jako máslová sušenka,je to výborný ke kávě a čaji,ale je to opravdu sušší
30.11.2006 14:11
Já tam dala sodu. To byla soda! Celé jsem to vyhodila. Zhořklo to jako kdybych tam dala blín. Kdybych tam nedala nic, tak je to dobrý, jak říká Wasabi, taková křehká sušenka.
31.08.2006 13:46
Nechýba prášok do pečiva alebo sóda? z čoho to má narásť!
06.06.2006 10:46
moc dobre testo,ale nevybehlo mi tak jak tady.tak jsem na nej udelala krem z pudinku s kokosem a zapekla jeste na chvili na vrchni mrizce doruzova.moc mnam...treba to je rukama,ale nevim,pecu uz dlouho a vse skoro si upravuju a je to vzdy vynikajici,ale uvidime...vyzkousejte a dejte vedet...jinak ale jsou tu vyborne recepty a hezke stranky

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč