Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s batáty & kadeřávkový salát s misem a granátovým jablkem
Kuře s batáty & kadeřávkový salát s misem a granátovým jablkem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Kuře s batáty & kadeřávkový salát s misem a granátovým jablkem

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2970 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 219 g
Tuky 161 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přáli jste si někdy vědět, jak chutná duha? Talíř s pečeným kuřetem s batáty a červenou cibulí a kadeřávkovým salátem s mrkví, avodádem a granátovým jablkem doslova hraje zářivými barvami a láká k ochutnání. 

Suroviny

batáty 750 g
na kostky
na klínky
olivový olej
sůl
pepř
čerstvě mletý
s kůží
nadrobno
Na zálivku
sezamový olej 4 PL
z praženého sezamu
olivový olej 2 PL
Na salát
mladé listy nakrájené na kousky
olivový olej 2 PL
mrkev 3 ks
nakrájená škrabkou na stužky
na plátky

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Batáty a červenou cibuli rozprostřete na plech a velkoryse pokapejte olejem. Osolte, opepřete, pak pečte 40–45 minut, v polovině uvedené doby obraťte. Zelenina by měla být měkká, ale ne rozbředlá.

2

Mezitím prošlehejte suroviny na zálivku. Kuřecí prsa a nakrájené prosciutto dejte na jiný plech. Každé z prsou pokapejte 2 lžičkami zálivky a přidejte plech do trouby na závěrečných 10–15 minut pečení batátů. 

3

Plech s upečenými batáty vyjměte z trouby. Gril v troubě rozpalte a dopékejte pod ním kuřecí prsa kůží nahoru 3 – 4 minuty, nebo aby kůže zezlátla.

4

Kadeřávek dejte do mísy se 2 lžícemi olivového oleje a se spoustou soli a pepře, pořádně promasírujte rukama. Zalijte citronovou šťávou a vmíchejte mrkev spolu s 1/2 semínek z granátového jablka.

5

Kadeřávkový salát a upečené batáty s cibulí rozdělte na talíře. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a přidejte je na talíře spolu s avokádem. Pokapejte zálivkou a posypte zbývajícími semínky z granátového jablka. Ihned podávejte.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč