Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí frikasé
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:
2.3/5 Počet hodnocení: 99
Více než hodinu Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1849 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 138 g
Tuky 107 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S naším receptem zvládne jemné kuřecí frikasé připravit i naprostý začátečník.

Suroviny

Na kuřecí frikasé
mrkev 1 ks
pórek 1 ks
celer ¼ ks
česnek 1 stroužek
pepř celý 1 ČL
sůl 1 PL
hrášek 100 g
Na omáčku
smetana 100 ml
na dochucení
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
strouhaný
petrželka 1 svazek
rýže vařená
s hráškem, k podávání

Postup

1

Omyjte mrkev, pórek a celer. Oloupejte mrkev, celer, cibuli a česnek, očistěte pórek. Nakrájejte je na kousky velikosti vlašského ořechu, česnek a cibuli rozpulte. Kuřecí stehna vložte do velkého hrnce s nakrájenou zeleninou a kořením a zalijte je studenou vodou.

2

Na mírném ohni pomalu přiveďte k varu. Zákal, který se objeví v podobě bílé pěny během prvního varu, odstraňte naběračkou. Nyní maso vařte asi 30 minut doměkka, poté ho vyjměte z vývaru a nechte vychladnout na talíři.

3

Vývar přeceďte přes jemné síto a uchovejte. Zeleninu kromě mrkve vyjměte a vyhoďte. Mrkev nakrájejte nadrobno. Kuře zbavte kostí a nakrájejte na 3 cm velké kousky. Hrášek rozmrazte v míse.

4

Na omáčku rozpusťte v hrnci máslo a pomalu vmíchejte mouku. Smažte asi 1–2 minuty na mírném ohni, dokud nezezlátne. Podlijte bílým vínem, zcela zredukujte a přidejte vývar (z kroku 3).

5

Přidejte bobkový list a smetanu. Omáčku vařte nejméně 15 minut nebo dokud nedosáhne krémové konzistence. Odstraňte bobkový list. Nakonec omáčku ochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a muškátovým oříškem.

6

Do omáčky přidejte maso, hrášek a na kostičky nakrájenou mrkev a několik minut prohřívejte. Petrželku omyjte, osušte, otrhejte listy ze stonku a nasekejte je. Frikasé posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s hráškovou rýží.

Zdroj: Das Kochrezept

Související články

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč