Inspirovali jsme se naším milovaným mexickým pokrmem chili con carne a připravili jeho bílou variantu. Červené maso i fazole jsme zaměnili za bílé a je to pořádná pecka!
Suroviny
Postup
Ve větším hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek a krátce orestujte. Přilijte vývar, přidejte chilli vločky a všechno koření, osolte, opepřete. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte 15 minut zvolna vařit.
Z fazolí odeberte jeden hrnek, dejte jej do mixéru, přilijte trochu kořeněného vývaru z hrnce a rozmixujte na pastu.
Do kořeněného vývaru na plotně vmíchejte smetanový sýr, kukuřici, rozmixované i celé fazole a kuře a ještě 5–10 minut zvolna povařte.
Vmíchejte limetovou šťávu a koriandr. Podávejte s tortillovými chipsy, rýží, sypané koriandrem a čedarem, zdobené avokádem.
NĚCO NAVÍC
Pokud máte doma nakládané chilli papričky, použijte je! Dodají nejen na pikantnosti, ale i na kyselosti. V opačném případě použijte právě chilli vločky.