Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí závin

Slané koláče a záviny jsou skvělé teplé i studené. První den máte skvělou večeři, druhý zase oběd do krabičky či svačinu!

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Kuře

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 400–500 g pečeného nebo vařeného kuřecího masa
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 2 lžičky koření ras el hanout
    • 1–2 lžíce javorového sirupu
    • 2 cukety, nastrouhané nahrubo
    • 1 zelená chilli paprička, nakrájená nadrobno
    • sůl
    • 1 balení těsta na pizzu nebo listového těsta
    • 250g sýra (gouda nebo čedar), nastrouhaného
    • klínky citronu k podávání a řeřicha na posypání

Příprava jídla

V pánvi rozpalte olej, vsypte kuřecí maso, cibuli, česnek, koření a krátce opékejte. Pak přilijte javorový sirup a ještě chvíli opékejte. Přisypte cuketu a chilli papričku. Osolte a opékejte ještě 3–5 minut.

2 Těsto na pizzu nebo vyválené listové těsto rozložte na pracovní plochu. Doprostřed rozprostřete připravenou směs a 200 g sýra. Kraje těsta přehněte do středu (nemusejí se dotýkat) a posypte ještě 50 g sýra. Vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut nebo dozlatova. Podávejte s klínky citronu a posypané řeřichou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí polévka se špenátem

Kuřecí hot pot

Nasi goreng

Přidat komentář