Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Květákové kari s kokosovým mlékem

Okořeňte si život! Snadné bezmasé jídlo, které k nám přicestovalo z Indie, uspokojí chutě všech.

Autor:
Hodnocení:
35 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Indická

Ingredience

    • 2 – 3 lžíce rostlinného oleje
    • 1 velká cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 1 čerstvá chilli paprička
    • 4 stonky citronové trávy
    • 2cm kousek čerstvého zázvoru
    • 2 velké brambory
    • 1 menší květák (cca 1 kg)
    • 4 lžičky směsi koření Kari indické Avokádo
    • 1 plechovka (400ml) kokosového mléka
    •  svazek čerstvého koriandru, nasekaný
    • 1 limeta, na dochucení
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • rýže nebo chléb naan, bílý jogurt, chilli papričky a skrojky limety, k podávání

     

Příprava jídla

1 Cibuli překrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Česnek nakrájejte na tenké plátky. Chilli papričku přepůlte, odstraňte semínka a nasekejte nadrobno. Citronovou trávu zbavte tuhých vnějších listů, naklepejte nožem a nakrájejte najemno. Zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Květák rozeberte na růžičky. Košťál překrájejte na menší kousky a dejte k bramborám.

2 V hluboké pánvi rozpalte olej. Za občasného míchání na něm zpěňte cibuli. Přidejte k ní citronovou trávu, chilli, zázvor a česnek. Společně krátce opékejte. Přidejte brambory s košťálem květáku a společně orestujte. Přisypte koření Avokádo Kari indické a důkladně promíchejte, aby se vše obalilo kořeněnou směsí. Vlijte kokosové mléko a pod pokličkou vařte na mírném plameni, až brambory změknou. Trvá to asi 10 minut. Nakonec přidejte růžičky květáku, promíchejte a povařte, až změknou. Trvá to asi 5 minut. Kari dochuťte limetovou šťávou, mořskou solí a pepřem. Posypte nasekanou koriandrovou natí.

3 Podávejte v misce s chlebem naan nebo vařenou rýží, jogurtem, skrojky limety a čerstvým chilli k dochucení.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krůtí perkelt

Vepřový šašlik s ředkvičkovým dipem

Provensálská zelenina s vejci

Rozmarýnové kuře s bramborami a tzatziky

Mrkvové cupcakes

Kuřecí kebab z pánve

Pečená treska s kořeněnou krustou

Vyhrajte dárkové balení koření Avokádo

Argentinský steak s bylinkovou omáčkou

Masové kuličky s melounovým salátem

Přidat komentář