Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Levandulovo-čokoládový cheesecake

Levandulovo-čokoládový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

sušenkový základ:

50g sv. sušenek

50g mandlových sušenek typu amaretti

60g rozpuštěného másla

 

Suroviny na krém:

400g čerstvého krémového sýra Philadelphia

200g mascarpone

100g rozpuštěné hořké čokolády /70%/

2 lžíce levandulového sirupu

100g cukru moučka

15g kakaa

100ml “pařížské” smetany ke šlehání /nebo 100ml smetany a pak trochu více kakaa/

3 vejce

 

Poleva:

50ml smetany ke šlehání

70g mléčné čokolády 35-40%

 

 

Zdobení:

50g mascarpone

100ml pařížské smetany ke šlehání

drcené pistácie

čokoládové hobliny

sirupované třešně Morello

Autor: lenlea

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...