Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Linguine s houbami a omáčkou z mascarpone s parmazánem
Linguine s houbami a omáčkou z mascarpone s parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Linguine s houbami a omáčkou z mascarpone s parmazánem

5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3431 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 323 g
Tuky 185 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do rychlé krémové omáčky z mascarpone můžete přidat i houby, které nasbíráte v lese. Dobu opékání pak přizpůsobte jednotlivým druhům. Těstoviny budou skvělé za všech okolností. 

Suroviny

linguine 350 g
lze použít i špagety
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
hlíva 250 g
nakrájená na proužky
drobné hnědé, na cca 3mm plážky
Na omáčku
kulaté nebo 1 větší banánová, nasekané
česnek 5 stroužků
viz Něco navíc, drcené či nasekané nadrobno
chilli sušené ¼ ČL
vločky
vývar kuřecí 500 ml
lze použít zeleninový
škrob ½ PL
kukuřičný
hořčice dijonská ½ ČL
italské bylinky 1,5 ČL
sušená směs
může být i uzená
nastrouhaný najemno + k podávání
o pokojové teplotě
petrželka
k podávání

Postup

1

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Pak sceďte a uchovejte hrnek vody z vaření.

2

Mezitím ve velké pánvi s těžkým dnem rozehřejte na středním ohni polovinu másla a 1 lžíci olivového oleje. Zesilte oheň na střední až silný a vsypte hlívu. Rozprostřete ji v rovnoměrné vrstvě a opékejte 3 minuty bez míchání, pak opékejte a míchejte dalších 3–5 minut, aby se tekutina odpařila a houby zezlátly. Jemně osolte, opepřete a přesuňte na talíř. Obdobně, ale kratší dobu, opečte na zbývajícím másle a oleji žampiony a přidejte je k hlívě.

3

V pánvi použité k opékání hub rozehřejte na omáčku 30 g másla na středním ohni. Vsypte šalotku a opékejte 2 minuty do změknutí. Přidejte česnek a chilli vločky, opékejte půl minuty.

4

Ztlumte oheň a přidejte trochu vývaru. Zbývající vývar prošlehejte se škrobem
a vlijte do pánve, ochuťte dijonskou hořčicí, sušenou směsí italských bylinek a mletou paprikou. Na mírném ohni vařte do zhoust- nutí. Pak vmíchejte parmazán a nechte
ho rozpustit. Následně ještě víc zmírněte oheň a zašlehejte mascarpone tak, aby se rozpustilo. Přidejte houby a promíchejte.

5

Potom do omáčky vsypte těstoviny, podle potřeby nařeďte vodou z vaření na požadovanou konzistenci. Přidejte část petrželky, promíchejte a ihned podávejte posypané další petrželkou, parmazánem
a čerstvě mletým pepřem.

NĚCO NAVÍC
Česnek dávkujte podle svých preferencí a také podle ,síly‘ toho, který zrovna máte po ruce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč