Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lucčina musaka

Recept naší nové šéfredaktorky Lucky Kubrové nás dostal – jednoduchostí, a především výslednou chutí!

Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ zapékání 0:20
PT20M
Vaření 0:20
Maso

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 mrkev, nastrouhaná
    • 1 petržel, nastrouhaná
    • 1–2 stroužky česneku, drcené
    • 500 g mletého hovězího masa
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1/2 lžíce sušeného oregana
    • 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
    • 1 lilek, nakrájený na kostky
    • 1x 400 g konzerva drcených rajčat

    NA KRUSTU

    • 500 g jogurtu řeckého typu
    • 2–3 vejce
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • 150 g sýra feta, rozdrobeného (nebo jiného sýra dle chuti, např. eidam či čedar)
    • špetka muškátového oříšku

Příprava jídla

1 V širším hrnci opékejte na oleji dosklovita cibuli. Přidejte mrkev, petržel a česnek a krátce opečte. Pak přidejte mleté maso, opékejte ještě 5 minut a vařečkou rozbíjejte hrudky masa na menší kousky. Směs osolte, opepřete, přidejte oregano a vmíchejte brambory a lilek. Přilijte drcená rajčata, do prázdné konzervy nalijte vodu a přidejte ji také do hrnce. Promíchejte a vařte 15–20 minut, aby brambory téměř změkly.

2 Připravenou směs vlijte do pekáčku. Troubu předehřejte na 200°C.

3 Jogurt prošlehejte s vejci, petrželkou, fetou a strouhaným muškátovým oříškem. Rovnoměrně přelijte přes masovou směs a dejte zapéct na 15–20 minut do trouby.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza z pánve podle Jamieho Olivera

Rychlý kyjevský řízek

Italské rizoto z trouby

Bleskové kuřecí pho

Košíčky à la baklava

22 podob lilku

Přidat komentář