Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Maková bábovka se švestkami

Zatímco v zahraničí zažívá mák "nasladko" obrovský boom teprve v posledních letech, u nás je stálicí snad už odjakživa... A se švestkami tvoří perfektní pár! 

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
35 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 menší formu
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Koláč

Ingredience

    • 250ml smetany ke šlehání 33%
    • 200g krupicového cukru
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 3 velká vejce, bílky a žloutky zvlášť
    • 100g hladké mouky
    • 150g mletého máku
    • 3 lžíce mléka
    • hrst sušených švestek bez pecek, propláchnutých a okapaných
    • máslo a krupička na vymazání a vysypání formy
    • moučkový cukr na dokončení 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170°C a bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte krupičkou.

2 Smetanu ušlehejte do polotuha se 100g krupicového cukru a vanilkovým cukrem. Do směsi zašlehejte žloutky. Přimíchejte prosátou mouku a mletý mák, pak přilijte mléko a umíchejte těsto. Z bílků a zbylých 100g cukru vyšlehejte tuhý sníh. Ten pak zlehka zapracujte spolu se švestkami do těsta. Těsto pak přesuňte do připravené formy, vložte do trouby a pečte asi 45 minut, nebo dokud zapíchnutá špejle nevyjde čistá. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slepice v polévce

Hovězí maso na víně se žampióny

Bramborové pyré s pastinákem

Horká švestka

Hřejivé menu na neděli

20x dokonalá bábovka

22 sladkých makových receptů

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Musí být určitě výborná dala bych si :)
Obrazek uzivatele
Dala jsem více mouky, máku a oproti receptu přidala prášek do pečiva. Bábovka byla luxusní!
Obrazek uzivatele
Všetkým veľmi chutila, pridala by som však ešte 1/2 lžičky kypřicího prášku.

Přidat komentář