Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mangová granita
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1114 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 231 g
Tuky 7 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vanilka ladí s jahodami přímo ukázkově!

Suroviny

podélně rozříznutý
mango 2 ks
velké, zralé
jahody 300 g
k podávání, očištěné a pokrájené

Postup

1

Vanilkový lusk zasypte v misce cukrem a zalijte 250 ml vroucí vody. Promíchejte, aby se všechen cukr rozpustil, a nechte zcela vychladnout. Mezitím oloupejte manga a odkrájejte dužinu od pecky. V mixéru dužinu rozmixujte na hladké pyré. Vanilkový lusk vyjměte a přimíchejte k sirupu mangové pyré.

2

Nakonec zmrazte takto: Čistý kovový plech předchlaďte v prázdné přihrádce mrazáku. Směs, kterou budete mrazit, vychlaďte v lednici. Nalijte ji na studený plech, překryjte ho fólií a nechte v mrazáku do chvíle, kdy začnou okraje zamrzat. Vidličkou rozbijte ledové krystaly na menší. Vraťte plech do mrazáku a směs ještě nejméně třikrát, vždycky po půlhodině, vidličkou promíchejte.

3

Podávejte s jahodami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč