Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mátová granita

Svěží letní vánek

Vydání: 2014/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: pro 1-2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5H
Zmrzlina Středomořská

Ingredience

    • 1 svazek čerstvé máty
    • 20 g krupicového cukru
    • 2 lžíce mátového sirupu (domácího nebo z trhu)

Příprava jídla

1 Mátu omyjte a osušte. Pár lístků nebo špiček odložte na ozdobu, zbylou mátu nakrájejte (nastříhejte) nadrobno. V rendlíku svařte 350 ml vody s cukrem.

2 Odstavte, vsypte nakrájenou mátu a nechte 15–20 minut louhovat. Vmíchejte mátový sirup.

3 Nalijte do vhodné uzavíratelné nádoby a nejméně na 4 hodiny uložte do mrazáku. Každou hodinu směs vyjměte a rozškrabejte (podrťte) vidličkou, dokud nezískáte granitu (ledovou tříšť). Podávejte ve vychlazených sklenkách, ozdobené mátou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí placičky s bazalkou

Křupavé prstíky s kozím sýrem a mátou

Kuřecí řízky s bazalkou

Hovězí maso po asijsku s mátou a koriandrem

Kořeněné bílé fazole s klobásou a koriandrem

Obrácené koláčky s mrkví a koriandrem

Přidat komentář