Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mangové čatní

Tahle původem indická specialita se skvěle hodí ke grilovanému masu nebo do různých dipů. 

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 6 ks 250ml skleniček
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40
Zavařenina Indická

Ingredience

    • 1,2 kg manga (cca 4 plody, viz Něco navíc) 
    • 300 ml bílého vinného octa
    • 650 g krupicového cukru
    • 1 zarovnaná lžička soli 
    • 1 čerstvá chilli paprička jalapeño, zbavená semen a nakrájená nadrobno 
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný 
    • 1/4 lžičky mletého nového koření 
    • 1/4 lžičky mleté skořice 
    • 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
    • 170 g míchaného sušeného ovoce (my jsme použili meruňky a švestky) 

Příprava jídla

1 Manga oloupejte a okrájejte okolo pecky – pracujte nad mísou, abyste zachytili všechnu šťávu. Dužinu nakrájejte na kostky a přidejte do mísy ke šťávě. Měli byste mít přibližně 3 a 1/2 hrnku. Sušené ovoce prolijte horkou vodou (pokud je sířené) a nechte okapat. V hrnci zvolna zahřejte ocet, cukr a sůl, až se vše rozpustí. Přidejte jalapeño, česnek, zázvor, mango i se šťávou, koření a sušené ovoce. Přiveďte k varu a pak co nejvíce ztlumte. Vařte za občasného míchání zhruba 40 minut do zhoustnutí.

2 Dejte do sklenic a sterilujte 10 minut při 80 °C. Ochutnat můžete po měsíci. 

NĚCO NAVÍC

Vyberte velká zralá manga, která jsou však stále ještě pevná na dotek.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kukuřičné pickles

Ovocný sýr

Domácí hořčice

Bylinky mražené v oleji

Nakládejte, zavařujte!

Přidat komentář