Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marinované olivy s balkánským sýrem a chilli

Perfektní dárek pro milovníky ostrých a výrazných chutí a skvělé pohoštění na večírek.

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 750 ml
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování
P
Chuťovka

Ingredience

    • 300 g oliv různých druhů, velikostí a barev
    • 150 g balkánského sýra, nakrájeného na 1cm kostičky
    • 3–5 červených chilli papriček
    • 2–3 stroužky česneku, nakrájené na co nejtenčí plátky
    • 1–2 snítky rozmarýnu nebo tymiánu (lze vynechat)
    • olivový olej na zalití

Příprava jídla

1 Do skleniček rozdělte olivy a pravidelně je proložte kostičkami sýra, celými papričkami, plátky česneku a bylinkami, chcete-li.

2 Zalijte až po vrch olejem a nechte v temnu a chladu marinovat nejméně týden. Po otevření uchovejte v lednici.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slané krekry s uzenou paprikou

Perníková granola

Střepy z bílé čokolády

Snadné marshmallows

Nejlahodnější jedlé dárky

Přidat komentář