Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marinovaný kapr

Víno & máslo

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odpočinutí a odležení
PT10M
Opékání 0:10
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 4–6 kapřích podkov
    • mořská sůl
    • 1 lžíce olivového oleje + k podávání
    • 500 ml bílého vinného octa
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 5 kuliček pepře
    • 5 kuliček nového koření
    • 1 hřebíček
    • 1 stroužek česneku, oloupaný
    • 2 červené cibule
    • 3cm kousek kůry z biocitronu
    • 2 čerstvé bobkové listy
    • 1 mrkev, na plátky
    • 2 nakládané okurky, na plátky
    • kopr na ozdobení

Příprava jídla

1 Ryby osušte a osolte. Nechte 1,5 hodiny odpočívat na prkénku. Pak rybu znovu osušte, potřete olivovým olejem a opečte na grilovací pánvi dočervena. Potom vložte do skleněné nebo porcelánové nádoby s plochým dnem.

2 Na lák dejte do rendlíku ocet, cukr, koření, sůl, česnek v celku, plátky cibule, citronovou kůru, bobkový list, mrkev a přiveďte k varu. Horké nalijte na ryby a nechte vychladnout. Pak přidejte okurky, zakryjte a dejte na 2 dny do chladu. Podávejte třetí den s chlebem, ozdobené koprem a pokapané dalším olejem.

NĚCO NAVÍC

Jak poznat čerstvou rybu? U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho. 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pstruh na mandlích

Hronovy kapří škvarky se dvěma dipy

Candát na víně

Amur na sardeli

Krémová rybí polévka s uzeným pstruhem a pórkem

Skvělá ryba... 6 receptů, které musíte ochutnat

Přidat komentář