Vychutnejte si libovou vepřovou pečínku ve zdravém kabátku!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso osolte a potřete pěkně ze všech stran džemem.
Smíchejte strouhanku, ovesné vločky a tymián a ve vzniklé směsi důkladně obalte vepřové. Přemístěte je do zapékací mísy vymaštěné olejem a pečte asi hodinu, až je maso pěkně propečené; můžete ho podlít trochou vody. Pak je vyjměte z trouby a před podáváním nechte odkryté asi deset minut odpočívat. Pokrájejte.
Podávejte s opečenými bramborami.
Dietní opečené brambory
Rozpalte troubu na 200 °C. 800 g omytých a rozčtvrcených brambor dejte spolu se stroužkem česneku do pekáče. Přilijte k nim 200 ml zeleninového bujonu a povrch pokapejte olejem. Osolte a okořeňte je kmínem, dejte do trouby a pečte asi padesát minut. Posledních deset až patnáct minut, až se vývar úplně vsákne, je občas potřete olejem, ať jsou pěkně zlatavé a křupavé.