Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vařené vepřové maso se zimní zeleninou

Vařené maso je mnohem zdravější než smažené, grilované či pečené. Jako vedlejší produkt navíc získáte vývar, který lze zamrazit na jiné využití. 

Vydání: 2017/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H30M
Vaření 1:30
Maso

Ingredience

    • 600g vepřové plece
    • 2 lžíce jablečného octa
    • 3 bobkové listy
    • 10 kuliček černého pepře
    • 2 kuličky nového koření
    • 3 jalovčinky
    • 1 lžíce sušené majoránky
    • 2 stroužky česneku, oloupané
    • sůl

    ZELENINA

    • 50g kořenové petržele, nakrájené na dlouhé tenké nudličky
    • 100g mrkve, na dlouhé tenké nudličky
    • 50g pórku, na dlouhé tenké nudličky
    • 50g řapíkatého celeru (nebo stejné množství bulvového), nakrájeného na dlouhé tenké nudličky

    K PODÁVÁNÍ

    • brambory vařené s kmínem
    • čerstvá petrželka (nemusí být)
    • nastrouhaný čerstvý křen podle chuti 

Příprava jídla

1 V hrnci přiveďte k varu 1 litr vody. Přidejte maso, ocet, koření a česnek, podle chuti osolte. (Není-li maso ponořené, přilijte vodu, aby bylo.) Vařte na mírném plameni 1–1,5 hodiny.

2 Mezitím nachystejte zeleninu a 15 minut před koncem vaření ji přidejte do hrnce. Všechno uvařte doměkka.

3 Natenko nakrájené maso podávejte s bramborami (popřípadě sypanými petrželkou) a zeleninou, podlité trochou vývaru a sypané křenem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová pečeně s kořenovou zeleninou

Kotlety s cizrnou a rýží

Opékané kotlety se skořicovými jablky

Česnekové řízky z krkovice v trojobalu

Krkovice s paprikami, chorizem a polentou

Pečená krkovice s jablečno-šalvějovou omáčkou a červenozelným salátem

Vepřová plec na paprice

Tagliatelle s vepřovým ragú

Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu

reklama

Přidat komentář