Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masové koule zapečené s pestem a mozzarellou

Masové koule patří mezi nejoblíbenější jídla malých i velkých. Podávejte je s křupavým pečivem, s těstovinami nebo s noky. Co zbude, zapečte druhý den do baget!

Vydání: 2017/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Maso

Ingredience

    • 500g mletého hovězího masa
    • 1 vejce
    • 3/4 hrnku čerstvé strouhanky
    • 1/4 hrnku bazalkového pesta nebo jiného zeleného pesta + na ozdobení
    • 4 stroužky česneku, nakrájeného nadrobno
    • 1 svazek oregana, lístky otrhané
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 červená cibule, nakrájená najemno
    • 700 ml rajčatové passaty
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g mozzarelly, na plátky
    • lístky bazalky na ozdobu

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 200°C. V míse promíchejte mleté maso, vejce, strouhanku, pesto a 1/4 česneku. Nahrubo nasekejte polovinu svazku oregana a přidejte do mísy. Promíchejte. Z masové směsi vytvarujte kuličky o průměru zhruba 5cm.

2 V pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej, vložte masové koule a na středním plameni je opékejte a průběžně otáčejte tak, aby byly opečené ze všech stran. Vyndejte je z pánve a odložte stranou. Do uvolněné pánve vsypte cibuli a zbývající česnek a opékejte 2 minuty, dokud obojí nezměkne a nezesklovatí. Přilijte passatu, osolte a opepřete a přiveďte k varu. Vraťte do pánve kuličky, poklaďte je plátky mozzarelly a posypte zbylým oreganem.

3 Zapékejte v předehřáté troubě 15–20 minut, dokud nebude sýr bublat. Podávejte ozdobené pestem a bazalkovými lístky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Starosvětská polévka se salátem a okurkou

Pečené kuře se salátkem

Noky s karamelizovaným česnekem, špenátem a ricottou

Kuskusový salát s treskou

Přidat komentář