Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexické fazole s mletým masem

Plnění, balení a pojídání tortill milujeme. Není to sice zrovna elegantní způsob stolování, protože náplň z tortill uniká, ale dobrota je to velká...

Vydání: 2013/8
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Maso Mexická

Ingredience

    • 400 g mletého hovězího masa 
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená na plátky
    • 1 červená paprika, nakrájená na nudličky
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 600 ml domácí rajčatové omáčky 
    • 400 g konzerva červených nebo bílých fazolí, scezená a propláchnutá 
    • tabasco podle chuti
    • avokádo, červená cibule, třešňová rajčátka, nasekaný koriandr, čedar, zakysaná smetana, skrojky limety  a tortilly k podávání

Příprava jídla

1 V široké pánvi opékejte na oleji cibuli asi 3 minuty dosklovita. Přidejte mleté maso a opékejte dalších asi 5 minut, přičemž vařečkou drťte hrudky masa, aby se rozdrobilo.

2 Vhoďte papriku a fazole a vše zalijte domácí rajčatovou omáčkou. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte bublat 5 minut. Podle chuti přiostřete tabascem, případně dosolte. Vypněte a vmíchejte česnek. 

3 Přísady k podávání rozložte na servírovací talíř. Každý si naplní tortillu masovou směsí, přidá zeleninu podle chuti, pokape limetovou šťávou, posype sýrem a přidá pořádnou lžíci zakysané smetany. Zabalí a jí, jak umí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajčatová omáčka (sugo)

Špagety s olivami a kapary

Paprikové těstoviny s chorizem

Sendvič s masovými kuličkami

Zapečené lilky po italsku

Sugo: italská rajčatová omáčka a 5 jídel z ní

50 nejlepších receptů s mletým masem

Zamilujte si luštěniny

Přidat komentář