Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mramorová chai bábovka s javorovým sirupem

Vůně linoucí se z trouby je naprosto neodolatelná... Vydržet než bábovka vychladne je vskutku nadlidský výkon!

Vydání: 2017/1
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 bábovku
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H15M
Pečení 1:15
Koláč

Ingredience

    • 250g másla, rozpuštěného + na formu
    • hrubá mouka na vysypání formy
    • 375g hladké mouky
    • 1 sáček prášku do pečiva
    • 250g krupicového cukru
    • 4 vejce
    • 375ml mléka
    • 60ml javorového sirupu k podávání

    NA CHAI DROBENKU

    • 1 lžíce směsi chai
    • 75g hladké mouky
    • 1/4 lžičky prášku do pečiva
    • 2 lžíce tmavého třtinového cukru
    • 40g másla, rozpuštěného a zchladlého
    • 1,5 lžičky koření mixed spice (prodává například M&S, lze nahradit perníkovým kořením) 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160°C. Vymažte bábovkovou formu máslem a vysypte hrubou moukou.

2 Na chai drobenku: do misky nasypte chai směs, mouku, prášek do pečiva, cukr, máslo a koření mixed spice a promněte prsty do konzistence drobenky.

3 Do velké mísy prosejte mouku a prášek do pečiva, přidejte cukr, vejce, mléko a máslo a šlehejte, dokud těsto není hladké. Rovnoměrně posypte těsto chai drobenkou a opravdu lehce promíchejte stěrkou, jen aby vznikl mramorový efekt. Potom nalijte do formy. 

4 Vložte do trouby a pečte 75 minut, nebo dokud zapíchnutá špejle nevyjde suchá. Nechte 15 minut chladnout ve formě na mřížce a poté vyklopte. Nechte bábovku ještě trochu zchladnout a podávejte vlažnou (nebo úplně vychladlou), nakrájenou na dílky a politou ohřátým javorovým sirupem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Směs chai

Čokoládové chai vafle & čokoládový chai sirup s medem

Máslový nákyp z filo těsta s chai sirupem s whisky

Chai dort s kořeněným cukrem

Přidat komentář