Mrkvičky z listového těsta jsou nejen skvělým občerstvením pro koledníky, ale i zdravou svačinou pro děti nebo jarním občerstvením na oslavu. Náplň můžete zvolit podle sebe, my jsme sáhli po vajíčkové pomazánce a jako ‚mrkvovou nať‘ jsme použili česnek podivný. Skvělé ale budou třeba i s pomazánkou z uzeného lososa.
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 180 °C.
Z alobalu si podle návodu ve videu nad postupem vyrobte kornouty.
Listové těsto rozbalte a nařezejte na pruhy (cca 1,5 cm), které pak namotejte na kornouty.
Kornouty naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozkvedlaným vejcem. Pečte cca 25 minut.
Mezitím si připravte vajíčkovou pomazánku. Natvrdo uvařená vejce oloupejte, nakrájete na kostičky a dejte do misky. Přidejte pomazánkové máslo, majonézu, nadrobno nakrájený česnek podivný, osolte, opepřete a vše smíchejte.
Nechte listového těsto trochu vychladnout a ještě z teplého těsta potom vytáhněte alobal.
Kornouty z listového těsta nechte úplně vychladnout. Pomáznku přendejte do plnícího sáčku a kornouty naplňte.
Ozdobte listy česneku podivného.