Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Noky se šunkou, špenátem a parmazánem

Snadných a rychlých receptů, navíc z ingrediencí, které máte běžně doma, není nikdy dost. Proto pro vás na podzim chystáme další kuchařku plnou nápadů na bleskové večeře.

Vydání: 2015/10
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 500g hotových bramborových noků (viz Tipy & triky)
    • 25g piniových oříšků (nemusí být)
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, utřený
    • 100ml smetany 30%
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 1 lžíce másla
    • 150g šunky, nakrájené na kostičky
    • 100g čerstvého špenátu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 25g strouhaného parmazánu

Příprava jídla

1 Noky uvařte podle návodu na obalu. Mezitím opečte nasucho na pánvi piniová semínka. Pak v menším kastrůlku rozehřejte 1 lžičku oleje a na středním plameni na něm opečte česnek. Jen co začne chytat barvu, přilijte smetanu a vmíchejte muškátový oříšek. Odstavte stranou.

2 V hlubší pánvi rozehřejte zbylý olej a máslo, vhoďte šunku a noky a za občasného míchání opékejte, dokud nejsou noky dozlatova. Vmíchejte špenát, osolte, opepřete a rozdělte na talíře. Na závěr vmíchejte do omáčky parmazán a přelijte ji přes noky. Posypte piniovými oříšky a podávejte. 

NĚCO NAVÍC

Špenát nechte na pánvi jen lehce zavadnout (pokud byste ho v pánvi trápili příliš dlouho, pustil by vodu, kterou by bylo nutné nechat zase odvařit). Máte-li rádi špenát čerstvý, ani ho nemusíte přimíchávat do pánve, stačí jím hotové noky jen ozdobit.

TIPY & TRIKY

  • Domácí noky jsou domácí noky, ale balíček těch hotových z obchodu vám zachrání večeři. Hotové noky jsou nejlepší chlazené či mražené, ty, které najdete v regálu u sušených těstovin, kupovat nedoporučujeme.
  • Pokud neseženete noky, můžete místo nich použít obyčejné bramborové šišky. 
  • Noky z bramborového těsta si můžete snadno připravit sami a pak je zamrazit do zásoby. V takovém případě už nebudete muset řešit odtázku výběru noků v obchodě (Návod na domácí noky najdete tady.)
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní bramborové gnocchi

30 špenátových receptů

Přidat komentář