Pestrá pochoutka nejen pro vegetariány.
Suroviny
nudle rýžové
150
g
široké
slunečnicový olej
1
PL
paprika červená
1
ks
na plátky
mrkev
2
ks
na tenké nudličky
česnek
2
stroužky
jemně posekané
cuketa
1
ks
na tenké nudličky
jarní cibulka
4
ks
na nudličky
z půlky pomeranče
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče
kaštany
200
g
vařené
rajčatová passata - pyré
2
PL
sůl
pepř
Postup
1
Široké nudle spařte, nechte nasáknout studenou vodou nebo uvařte – podle návodu na obalu.
2
Na oleji ve woku či velké pánvi smažte čtyři minuty papriku, mrkev a česnek. Přihoďte zbylou zeleninu i jedlé kaštany a smažte ještě pár minut, aby zelenina změkla. Vmíchejte pikantní omáčku a pomerančovou kůru i šťávu.
3
Na závěr přidejte nudle a promíchejte je se zeleninou, aby se prohřály a obalily ve šťávě. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Osmažené kaštany dodají jídlu příjemnou křupavost, důstojně je ale nahradí poctivá hrst opražených oříšků kešu.