Z babiččiny kuchařky - uvařte si klasické prosté jídlo, k jehož přípravě vám bude stačit pouhých 6 surovin.
Suroviny
Postup
Zelí jemně nakrouhejte, posolte a nechte deset minut vypotit. Zahřejte nepřilnavou pánev s vyšším okrajem a nechte na ní asi tři minuty škvařit slaninu. Pak přidejte máslo a osmahněte doměkka cibuli; trvá to tři minuty.
Zelí vymačkejte, propláchněte a dejte na pánev ke slanině a cibulce. Často míchejte, ale ničím nepodlévejte. Duste alespoň deset minut doměkka.
Mezitím si podle návodu na obalu uvařte široké nudle. Sceďte je a promíchejte se zelím, krátce zahřejte, sejměte z ohně a promíchejte se zakysanou smetanou – už nevařte. Podávejte horké.
NĚCO NAVÍC
Pro výraznější chuť můžete opéct spolu s cibulí dva stroužky česneku, přidat pepř a trochu mletého římského kmínu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zelí: 10 skvělých receptů(10 receptů)