Rádi si dosyta vychutnáváte sladké letní či víkendové snídaně, ale nechce se vám u plotny trávit příliš mnoho času? Máme pro vás geniálně jednoduché řešení! Tuhle omeletu připravíte během 5 minut a pak ji prostě jen strčíte do trouby. To zkrátka musíte zkusit!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220°C. Pánev, u které jste si jistí, že tuto teplotu zvládne (nesmí mít žádné plastové části nebo citlivý povrch), vložte do trouby a nechte ji nahřát.
Vejce, mléko, mouku (nebo oba druhy mouky), cukr (nebo stévii), sůl, amaretto a mandlový extrakt dejte do mixéru a 2 minuty mixujte.
Když jsou trouba i pánev nahřáté, vyndejte pánev a vhoďte do ní máslo. Zakružte pánví, aby máslo pokrylo celý povrch dna i boky. Na vteřinku vraťte do trouby, aby se máslo nahřálo, ale dejte pozor, aby se nespálilo! Mezitím ještě jednou krátce promixujte těsto.
Vytáhněte pánev z trouby, vlijte do ní těsto, posypte mandlovými plátky a quinoou a vraťte do trouby. Pečte 20 minut.
Podávejte horké, s čerstvým rozmačkaným ovocem a kondenzovaným kokosovým mlékem nebo jogurtem.