Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omeleta z trouby s mandlemi a quinoou

Rádi si dosyta vychutnáváte sladké letní či víkendové snídaně, ale nechce se vám u plotny trávit příliš mnoho času? Máme pro vás geniálně jednoduché řešení! Tuhle omeletu připravíte během 5 minut a pak ji prostě jen strčíte do trouby. To zkrátka musíte zkusit!

Vydání: 2016/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 omeletu
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Z plechu

Ingredience

    • 3 velká vejce (nebo 4 malá)
    • 2/3 hrnku mléka
    • 2/3 hrnku hladké mouky (nebo jen 1/3 + 1/3 hrnku celozrnné mouky)
    • 2 lžíce krupicového cukru nebo 1 lžíce sypké stévie
    • 1 špetka soli
    • 1 lžíce amaretta
    • 1 lžička mandlového extraktu
    • 1 lžíce másla
    • 1 hrst mandlových plátků
    • 1 hrst pufované quinoy

    K PODÁVÁNÍ

    • čerstvé sezonní ovoce, pomačkané
    • kokosové kondenzované mléko nebo jogurt řeckého typu 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C. Pánev, u které jste si jistí, že tuto teplotu zvládne (nesmí mít žádné plastové části nebo citlivý povrch), vložte do trouby a nechte ji nahřát.

2 Vejce, mléko, mouku (nebo oba druhy mouky), cukr (nebo stévii), sůl, amaretto a mandlový extrakt dejte do mixéru a 2 minuty mixujte.

3 Když jsou trouba i pánev nahřáté, vyndejte pánev a vhoďte do ní máslo. Zakružte pánví, aby máslo pokrylo celý povrch dna i boky. Na vteřinku vraťte do trouby, aby se máslo nahřálo, ale dejte pozor, aby se nespálilo! Mezitím ještě jednou krátce promixujte těsto.

Vytáhněte pánev z trouby, vlijte do ní těsto, posypte mandlovými plátky a quinoou a vraťte do trouby. Pečte 20 minut.

5 Podávejte horké, s čerstvým rozmačkaným ovocem a kondenzovaným kokosovým mlékem nebo jogurtem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kynutý koláč s drobným ovocem a drobenkou

Ricottovo-tvarohové lívanečky s borůvkami

Křehký koláč se žloutkovým krémem

Vtipná ranní kaše

Palačinkový dort

reklama

Přidat komentář