Filet z lososa (pokud možno i s kůží) potřete olivovým olejem a posypte hrubou mořskou solí a zprudka opečte; nejprve kůží dolů – zhruba 5 minut –, pak otočte a dopečte další 3 minuty. Losos by měl být měkký, a přitom křupavý.
Jak opéct filet lososa na pánvi, aby byl propečený tak akorát, a zůstal šťavnatý? Poradil nám šéfkuchař Gwendal le Ruyet, který pochází z francouzské Bretaně....
Chystáte se podávat ryby dětem? Nebo si chcete doma připravit tatarák z lososa? Vykostěné filety vám usnadní práci. Vykostit můžete v podstatě jakýkoli rybí filet, opravdu výborně to funguje u lososa. Má totiž velké kosti, které jsou dobře...
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8
spolu s mnoha dalšími recepty
S příchodem teplých dnů se příroda probouzí k životu a s ní i touha po osvěžujících pochoutkách, jakou je kupříkladu zmrzlina. Její domácí verze je vynikajícím způsobem, jak využít sezonní ovoce a připravit si zdravou, chutnou a svěží...
Snadno jej můžeme zaměnit s bodlákem, přesto bychom jeho bodlinkám měli věnovat patřičnou pozornost. Ostropestřec je nabitý prospěšnými látkami, které příznivě působí na lidský organismus, především na játra. Prozradíme vám, jak jej užívat....
Punčové řezy jsou klasika českých cukráren. Musí být správně vlhké a hrát pestrými barvami. Chcete-li punčáku propůjčit punc výjimečnosti, připravte rovnou efektní punčový dort. Třeba ten z vyhlášené pražské cukrárny Myšák.
...
Na vlastní kůži vyzkoušela, jaké to je být vegetariánkou odkázanou na česká pohostinská zařízení. Je přesvědčená, že každé roční období má mnoho co nabídnout k snědku. Vaří místní jídla, zbožňuje brambory a nemá ráda mletý mák. Jana...
Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...
Toužíte po vodě bez pachuti chloru a s vědomím, že jste pro její přirozenost učinili maximum? Řešením je vodu filtrovat. K tomu skvěle slouží filtrovací karafy a konvice. Napustíte do nich vodu a cestou dovnitř nebo ven – záleží, jakou...