Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ovesná kaše s karamelizovanými jablky a griliášem

Hříšná úprava zdravé ovesné kaše... Svůdný karamel posune zcela obyčejnou snídani o několik úrovní dál!

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ příprava griliáše
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    • 160 g ovesných vloček
    • 600 ml mléka
    • špetka soli
    • 2 jablka
    • 3–4 lžíce třtinového cukru
    • 1 lžíce másla
    • špetka mleté skořice

    NA GRILIÁŠ

    • 100 g krupicového cukru
    • 100 g lískových ořechů, nasucho opražených a zbavených slupky, nasekaných nahrubo 

Příprava jídla

1 Vločky nasypte do hrnce, zalijte mlékem a nechte v lednici stát do druhého dne (nebo alespoň 1/2 hodiny, aby vločky nasákly tekutinu).

2 Cukr na griliáš nasypte do hrnce, zalijte 100ml vody a přiveďte k varu. Nemíchejte! Až se vypaří všechna voda a karamel začne zlátnout, sundejte ho z plotny a vsypte ořechy. Zakružte hrncem, aby se ořechy obalily v horkém karamelu. Karamel s ořechy vlijte na pečicí papír rozložený na plechu nebo velkém prkénku. Nechte úplně vychladnout
a nasekejte na kousky (nožem nebo v robotu).

3 Druhý den ráno postavte hrnec s vločkami na plotnu, přidejte špetku soli a na mírném ohni a za stálého míchání uvařte kaši.

4 Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na plátky a dejte je do pánve, zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Přidejte máslo a skořici a lehce promíchejte, aby se vše spojilo.

5 Kaši rozdělte do misek, na ni naaranžujte karamelizovaná jablíčka a ozdobte griliášem. 

VIDEORECEPT:
Jak na pražení a loupání lískových ořechů?

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečený špenát s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou

Vafle s třešněmi

Bagel s lososem a koprovou pomazánkou

Citrusový salát

Snídaně pro dva

10 luxusních snídaní s ovesnými vločkami

Vášeň pro jablka

Přidat komentář