Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ovocné košíčky s vanilkovým krémem
Ovocné košíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ovocné košíčky s vanilkovým krémem

4.6/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Snadné Na cca 30 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5886 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 484 g
Tuky 349 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle křehké košíčky jsou ztělesněním začátku léta. Díky vanilkovému krému jsou vláčné a ovoce jim dodává svěží chuť. Kdo by je nemiloval?

Suroviny

+ další na poprášení
máslo 110 g
studené
vejce 1 ks
ovoce 300 g
maliny, ostružiny, borůvky a broskve, nakrájené na tenké plátky
máta lístky
nebo meduňka, na ozdobení
Na vanilkový krém
mléko 500 ml
semínka vyškrábnutá
škrob 4 PL
kukuřičný

Postup

1

Do mísy prosejte mouku s cukrem, přidejte na kostičky nakrájené studené máslo a vypracujte drobenku. Vklepněte vejce a rychle zpracujte do hladkého těsta. Zabalte do potravinářské fólie a dejte aspoň na půl hodiny do chladničky odpočinout.

2

Troubu předehřejte na 180°C a vložte do ní plech.

3

Těsto rozdělte na kousky o velikosti vlašského ořechu, vtlačte je rovnoměrně do tu- kem vymazaných formiček na košíčky a vymačkejte. Dna košíčků propíchejte vidličkou, překryjte je kolečky pečicího papíru a pro zatížení na ně vsypte pár suchých fazolí. Rozložte na rozpálený plech a pečte 15 minut.

4

Pak opatrně odstraňte papír s fazolemi a pečte ještě 4–5 minut, až budou korpusy jemně zlatavé. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

5

Na vanilkový krém přiveďte v hrnci k varu mléko s vanilkou.

6

V míse prošlehejte žloutky s cukrem a škrobem. Část vřelé mléčné směsi přilijte pomalým pramínkem za stálého míchání ke žloutkové směsi. Vlijte vše zpět do hrnce, promíchejte, přiveďte k varu a míchejte do zhoustnutí.

7

Pak přeceďte přes síto do čisté mísy, tu postavte do dřezu se studenou vodou a postupně zašlehejte máslo. Přetáhněte potravinářskou fólií a přitiskněte ji na krém, aby nevznikl škraloup. Nechte zcela vychladnout.

8

Košíčky naplňte krémem (nejlépe to jde cukrářským sáčkem) a posázejte ovocem.

Před podáváním poprašte moučkovým cukrem a ozdobte lístky bylinek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč