Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Panádlová polévka
Panádlová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Panádlová polévka

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1470 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 122 g
Tuky 68 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Název pochází z německého panadel, ve kterém slyšíme latinské panis – chleba, ale ve skutečnosti prý vzniklo z francouzského panade – chlebová polévka (jak se jí také někdy u nás říká), které si Vídeňáci přetvořili po svém.

Suroviny

nadrobno
chleba 160 g
starší, zbavený kůrky a nakrájený na kostičky
kmín ½ ČL
drcený
vývar 1 l
silný, hovězí nebo drůběží, horký
vejce 1 ks
velké
strouhaný + na posypání
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka lístky
hladkolistá, na ozdobení
k podávání (viz Něco navíc)

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli dosklovita. Pak přihoďte chléb a opečte jej dozlatova. Zaprašte mletou paprikou a drceným kmínem a minutu opékejte. Zalijte vývarem a chvilku vařte, aby byl chleba úplně měkký a v polévce se rozpadal.

2

Vejce rozšlehejte, smíchejte s par- mazánem a vlijte do polévky, přitom polévku bez přestání míchejte. Dobře osolte, opepřete a posypte lístky petrželky a parmazánem. Doplňte krutonky.

NĚCO NAVÍC
Starší chleba nakrájejte na kostičky a opečte v pánvi na sádle, oleji nebo přepuštěném másle (ghí).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč