Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pavlova s bezovým sirupem a kiwi
Pavlova s bezovým sirupem a kiwi
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pavlova s bezovým sirupem a kiwi

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2529 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 252 g
Tuky 140 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O původ slavné pavlovy se pomyslně přetahují Australané s Novozélanďany. Jediné, co můžeme považovat za jisté, je, že dort nese jméno ruské primabaleríny a tanečnice Anny Pavlovny Pavlovové a svým vzhledem má připomínat lehoučkou a nadýchanou baletní sukni. Nejlépe k ní ladí nakyslejší ovoce – kiwi je proto opravdu skvělou volbou.

Suroviny

škrob 1 ČL
kukuřičný
sirup z bezových květů 5 PL
mandle plátky 3 PL
kiwi 1 ks
oloupané a nakrájené na drobné kostičky

Postup

1

Troubu předehřejte na 150°C. Bílky vyšlehejte do měkkých špiček, pak po troškách vešlehejte krupicový cukr a pokračujte dál, až hmota začne být lesklá. Vešlehejte kukuřičný škrob a 1 lžičku citronové šťávy.

2

Hmotu naneste na plech vyložený pečicím papírem tak, aby utvořila kolo o průměru cca 20 cm s mírnou prohlubní uprostřed. Vložte do trouby a ztlumte ji na 140°C. Pečte 1 hodinu, pak troubu vypněte, mírně pootevřete dvířka a nechte v ní pavlovu vychladnout.

3

Vychladlou pavlovu přeneste na servírovací talíř. Těsně před podáváním ušlehejte smetanu tak, aby začala tuhnout. Pak přidejte 2–3 lžíce sirupu a pokračujte ve šlehání, aby šlehačka ztuhla, ale byla vzdušná a nezačala se proměňovat v máslo. Naneste na prostředek pavlovy.

4

V pánvi na středním ohni nasucho opražte mandlové lupínky. Až začnou zlátnout, prosejte na ně moučkový cukr, protřeste v pánvi a odstavte. V misce promíchejte kiwi a 2 lžíce sirupu, naneste na šlehačku a posypte mandlemi.

NĚCO NAVÍC
Další skvělý ovocný doprovod tvoří jahody a mučenka (oblíbená u protinožců) či směs drobného ovoce (borůvky, maliny, jahody, bílý či červený rybíz). Sypat lze i nesolenými pistáciemi.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč