Teplý brokolicový salát je tak dobrý, že ho možná budete připravovat nejen k rybě. Halibut je skvělá volba, ovšem pokud ho neseženete, použijte jakoukoliv jinou chutnou bělomasou rybu.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C. Brokolici, mandle a neoloupaný česnek vsypte do pekáčku (nechte si v něm i místo na rybu), přilijte 2 lžíce oleje, osolte, opepřete a všechno dobře promíchejte. Dejte péct na 20 minut, v polovině času promíchejte a přidejte do pekáčku filety ryby – všechno osolte, přelijte zbylým olejem a vraťte do trouby.
Upečenou zeleninu přesuňte do mísy, upečené stroužky česneku vyberte, vymačkejte a vmíchejte k zelenině, přidejte rukolu a všechno promíchejte. Rozdělte na talíře, přidejte rybu a podávejte s klínky citronu.
NĚCO NAVÍC
Na pečení je nejlepší brokolice s dlouhými stonky, samotné růžičky z klasické brokolice se pečou rychleji. Brokolici dostatečně promíchejte s olejem, aby nebyla po upečení suchá.