Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená treska s kořeněnou krustou

Zdravá večeře se sezonní zeleninou. Jemné rybí maso získá díky ochucené strouhance neuvěřitelný šmrnc!

Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15

Ingredience

    • 4 filety tresky nebo jiné bělomasé mořské ryby (po 150 g) 
    • 3 lžíce olivového oleje 
    • 4 plátky toustového chleba
    • 1 polévková lžíce směsi koření Ryby Avokádo + na posypání filetů
    • 1 lžička citronové kůry Avokádo 
    • menší svazek hladkolisté petrželky
    • 200 g cherry rajčátek na větvičce 
    • 1 menší cuketa 
    • klínky citronu, k podávání
    • bramborová kaše, k podávání (viz Něco navíc)

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220 °C nebo na gril. 

2 Připravte si bylinkovou strouhanku. Petrželku zbavte tuhých stonků, nakrájejte nahrubo a krátce promixujte. Přidejte natrhané kousky toustového chleba bez kůrky a opět společně promixujte. Bylinkovou strouhanku dejte do mísy a přisypte k ní koření Ryby Avokádo a Citronová kůra Avokádo. Přilijte 2 lžíce olivového oleje a důkladně promíchejte.

3 Filety tresky rozložte do pekáčku a lehce posypte kořenicí směsí Ryby. Pak na ně rozdělte ochucenou strouhanku. Cuketu nakrájejte podélně na klínky a spolu s rajčátky ji rozložte mezi filety. Vše pokapte olivovým olejem a pečte 10–15 minut, pod grilem stačí cca 8 minut, až strouhanka zezlátne a zelenina zkřehne.

4 Podávejte s pečenou zeleninou, vařeným brambory s máslem nebo bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC 

Na bramborovou kaši oloupejte 500 g středně velkých brambor (varný typ C) a uvařte je v osolené vodě doměkka. Brambory důkladně sceďte a ještě teplé rozšťouchejte. Po kouscích do nich šťouchadlem zapracujte 40 g másla a 100 ml ohřátého mléka, až je kaše hladká. Podle chuti osolte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rozmarýnové kuře s bramborami a tzatziky

Mrkvové cupcakes

Krůtí perkelt

Vepřový šašlik s ředkvičkovým dipem

Provensálská zelenina s vejci

Kuřecí kebab z pánve

Květákové kari s kokosovým mlékem

Vyhrajte dárkové balení koření Avokádo

Argentinský steak s bylinkovou omáčkou

Masové kuličky s melounovým salátem

Přidat komentář