Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené kuře s fazolemi a chorizem

Ke kuřátku můžete jako přílohu podávat rýži, ale ještě lepší bude čerstvá bílá bagetka, kterou dokonale vytřete onu lahodnou šťávu z talíře (a možná pak i z pekáče). 

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Kuře

Ingredience

    • 1 červená cibule, nakrájená na tenké klínky
    • 4 kuřecí stehna, rozdělená v kloubu napůl
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 100ml drůbežího vývaru
    • 1 klobása chorizo, na plátky
    • 400g konzerva drobných bílých fazolí, scezených a propláchnutých
    • 1 lžička nasekaných rozmarýnových lístků 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190°C. Cibuli dejte do pekáče. Kuřecí stehna osolte, opepřete a rozložte na cibuli. Pokapejte olejem, podlijte drůbežím vývarem a přiklopené pečte 30 minut.

2 Přidejte chorizo a pečte už nepřiklopené 20 minut. Naposled vsypte fazole a rozmarýnové lístky, promíchejte a pečte dalších 10 minut doměkka a dozlatova. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s těstovinami a jarními listy

Nudle se špenátem po asijsku

Ryba zapečená s kaší

Rýže s karamelizovanou cibulkou

28x pečené kuře

30 pořádně pálivých jídel

Přidat komentář