Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené zimní rizoto s pórkem

Výhodou pečeného rizota je, že nemusíte stát u sporáku, míchat a postupně přilévat vývar, protože trouba tohle všechno udělá za vás.

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 100 g uzené slaniny, na kostičky
    • 2 pórky, omyté a nakrájené natenko
    • 120 g růžičkové kapusty, očištěné a nakrájené na čtvrtky
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 250 g kulatozrnné rýže na rizoto (arborio)
    • 250 ml mléka + 800 ml zeleninového či drůbežího vývaru
    • 50 g tučné zakysané smetany
    • kůra a šťáva z 1 citronu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • cca 30 g parmazánu, nastrouhaného
    • rukola, nastříhaná řeřicha či polníček k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Ve velkém mělkém kastrolu vhodném do trouby rozehřejte olej a opékejte na něm slaninu 2 minuty, pak vsypte pórek, kapustičky a česnek. Opékejte 5 minut, potom přidejte rýži, promíchejte, zalijte mlékem a vývarem. Přiklopte a vložte na 30 minut do trouby. Následně vmíchejte zakysanou smetanu a citronovou kůru i šťávu, dosolte. Přiklopte a pečte ještě 10 minut, až rýže změkne. Podávejte opepřené, posypané parmazánem a zelenými lístky podle chuti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pórková polévka s brokolicí a modrým sýrem

Pórkový koláč s hořčicí a mrkví

Královna zimních záhonů

Komentáře

Obrazek uzivatele
Moc fajn rizoto, jen bych ubrala čas ze 30 minut na 20 minut..ta rýže se mi zdála trošku rozvařená.Ale chuti to nevadilo.
Obrazek uzivatele
Mám úplně stejnou zkušenost. Po 30 minutách pečení byla rýže v podstatě měkká, už ani ne al dente. Možná je to tím horkým vývarem.

Přidat komentář