Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené zimní rizoto s pórkem

Výhodou pečeného rizota je, že nemusíte stát u sporáku, míchat a postupně přilévat vývar, protože trouba tohle všechno udělá za vás.

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 100 g uzené slaniny, na kostičky
    • 2 pórky, omyté a nakrájené natenko
    • 120 g růžičkové kapusty, očištěné a nakrájené na čtvrtky
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 250 g kulatozrnné rýže na rizoto (arborio)
    • 250 ml mléka + 800 ml zeleninového či drůbežího vývaru
    • 50 g tučné zakysané smetany
    • kůra a šťáva z 1 citronu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • cca 30 g parmazánu, nastrouhaného
    • rukola, nastříhaná řeřicha či polníček k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Ve velkém mělkém kastrolu vhodném do trouby rozehřejte olej a opékejte na něm slaninu 2 minuty, pak vsypte pórek, kapustičky a česnek. Opékejte 5 minut, potom přidejte rýži, promíchejte, zalijte mlékem a vývarem. Přiklopte a vložte na 30 minut do trouby. Následně vmíchejte zakysanou smetanu a citronovou kůru i šťávu, dosolte. Přiklopte a pečte ještě 10 minut, až rýže změkne. Podávejte opepřené, posypané parmazánem a zelenými lístky podle chuti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pórková polévka s brokolicí a modrým sýrem

Pórkový koláč s hořčicí a mrkví

Přidat komentář