Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečený mořský vlk

Jemnému rybímu masu stačí k dochucení opravdu málo - pár bylinek, citron a máslo, ve kterém si můžete namáčet bagetku. Mořský vlk je výborný z trouby, ale ještě lepší bude ze zahradního grilu! 

Vydání: 2016/6
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení 0:20
Z plechu

Ingredience

    • 2 celí mořští vlci (každý po cca 500g), vykuchaní
    • 3 lžíce másla, změklého
    • 1,5 lžíce sardelové pasty
    • 1 stroužek česneku, utřený
    • po 4 snítkách máty a kopru
    • 1 biocitron, nakrájený na plátky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžička jemně nastrouhané kůry z biocitronu
    • 1–2 lžíce panenského olivového oleje 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C a plech, na který se vám vejdou pohodlně obě ryby, vyložte pečicím papírem. Položte na něj ryby a do kůže jim na obou stranách udělejte mělké zářezy.

2 Smíchejte máslo, sardelovou pastu a česnek, směsí potřete ryby a vetřete ji do zářezů. Do břicha ryb rozdělte o něco více než polovinu čerstvých bylinek a kolečka citronu. Ryby zevnitř mírně osolte, navrch opepřete a dejte do trouby péct na 15–20 minut.

3 Ze zbylého kopru a máty otrhejte lístky a nasekejte je nadrobno. Dejte do misky, přidejte citronovou kůru a olivový olej podle chuti. Směsí přelijte upečenou rybu a podávejte s bílým pečivem. 

Nahlásit chybu v receptu
reklama

Přidat komentář