Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní kuřecí pekáček s cizrnou a batáty

Spojení batátů, harissy a cizrny nikdy nezklame, zvláště když je zvýrazníte citronovou šťávou a olivami – po téhle pikantní dobrotě se jen zapráší!

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Kuře

Ingredience

    • 1 kg kuřecích stehen, nejlépe horních, nebo celých, rozdělených v kloubu
    • 4 lžíce olivového oleje + na pokapání
    • 2 citrony, z 1 nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva, 1 nakrájený na silnější plátky
    • 2 lžíce ostré pasty harissa nebo víc podle chuti
    • 1 lžíce medu
    • 2 středně velké batáty, oloupané a nakrájené na větší kostky
    • 1 cibule, nakrájená na klínky
    • 1 malá konzerva cizrny, propláchnutá a okapaná
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g fety, rozdrobené
    • hrst zelených oliv, rozpůlených a zbavených pecek

    K PODÁVÁNÍ

    • řecký jogurt
    • lístky máty nebo koriandru

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180°C. Kuřecí stehna obalte ve směsi 2 lžic oleje, citronové šťávy, harissy a medu a nechte je 10 minut rozležet.

2 Mezitím všechny ostatní suroviny až po cizrnu včetně promíchejte v hlubším plechu nebo pekáčku, přidejte marinované maso, osolte, opepřete a vše promíchejte se zbývajícími 2 lžícemi oleje. Vložte do trouby a pečte, dokud není maso dokonale propečené a pěkně zlatavé. Během pečení obracejte, v případě potřeby podlijte trochou vody a chvilku před koncem pečení přidejte do pekáčku olivy a rozdrobený sýr.

3 Hotový pokrm vyjměte z trouby, pokapejte olivovým olejem a podávejte s řeckým jogurtem a bylinkami. Ideální přílohou je indický chléb naan, ale poslouží i obyčejná světlá bageta.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fazolová polévka s klobásou

Houbové rizoto z trouby

Losos v krémové omáčce s česnekem

Rajská sekaná

Přidat komentář