Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pirátská loď
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu 6-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7252 kcal
Bílkoviny 203 g
Sacharidy 856 g
Tuky 317 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kluci byli z tohoto dortu u vytržení! Zvolili jsme hnědou barvu, ale fantazii se meze nekladou – modrý škuner by měl určitě taky úspěch…

Suroviny

máslo 120 g
změklé
na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu, lze nahradit strouhankou
vejce 6 ks
žloutek a bílek zvlášť
kypřicí prášek do pečiva 1,5 bal
3 bal
vanilinový cukr
mléko 300 ml
Na krém
sýr 500 g
typu žervé, my použili lučinu
1
hnědé potravinářské barvivo
Na ozdobu
na můstek
bonbóny
želé
tyčinky
popř. sušenky
trubičky na stěžně
jedlý papír vystřižené plachty

Postup

1

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Plech s vyšším okrajem (přibližně o rozměrech 40 x 25 centimetrů) vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo strouhankou. Změklé máslo, moučkový cukr a žloutky utřete ve větší misce do pěny – nejrychleji a nejlíp to jde elektrickými metlami. Potom přisypte prosátou mouku s práškem do pečiva a všechen vanilinový cukr.

krájení korpusu

2

V jiné (naprosto čisté!) misce vyšlehejte z bílků tuhý sníh a opatrně ho přidejte k těstu. Na závěr vlijte citronovou šťávu. Pokud je těsto příliš tuhé, nařeďte ho trochou mléka. Přesuňte do pekáče a pečte zhruba půl hodiny. Pak vpichem špejle vyzkoušejte, zda je korpus hotový – pokud na špejli ulpí vlhké drobečky, ještě ho na chvíli vraťte do trouby. Hotový piškot nechte vychladnout a pak ho podle našeho obrázku rozkrájejte na čtyři díly: trup lodi, příď a záď.

3

Teď si připravte krém: utřete žervé s moučkovým cukrem a kakaem. Do směsi můžete nakapat potravinářské barvivo; záleží na tom, jak tmavý krém chcete mít.

sestavení dortu

4

Sestavte loď, ,sešpendlete‘ ji špejlemi a seřízněte příď. Dort přeneste na tác a potřete hnědým krémem. Zapíchněte čokoládu jako můstek; z bonbonů vyrobte zábradlí, záchranné kruhy a další detaily. Plachty připevněte na trubičky.

hotový dort

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

22.05.2009 09:58
měla jsem obavy zda to při mé "zručnosti" zvládnu, ale výsledek mě mile překvapil. mě osobně chutnal i piškot, namazala jsem ho ale také marmeládou a pak teprve krémem. Pravda místo lučiny jsem použila nějaký jiný sýr, podobného typu, ale nevšimla jsem si, že je dosolený, takže jsem musela dát více cukru, ale kupodivu, nikdo nic nepoznal a dokonce všichni krém chválili:-)...škoda, že podruhé už ho péct nebudu, už by neměl takový efekt. Každopádně syn z něj byl nadšený.
05.09.2007 09:05
Recept se nachází v č.6/06, str.29
06.07.2007 10:54
Tuto tortu som jednoducho musela spravit synovi k jeho 5-tym narodeninam. Samotne cesto sice nie je nic moc, ja som ho spajala kyslejsou marmeladou. Dolezite je samozrejme to, ako torta vyzera. A tato bola 100 bodova. Deti na oslave len pozerali. Totu som mala polozenu na velkej tacke, okolo nej som vyliala poding zafarbeny potravinarskym farbivom na modro a nanho porozkladala zele rybicky (Kysele rybicky od JoJo). Plachty sme nemali z jedleho papiera, ale z klasickeho, s vytlacenymi piratskymi vlajkami. Vyborny napad, skvela oslava, zostali nadherne fotky...
31.01.2007 10:26
Škoda, že ta loď není vidět celá, ta fotka teda nic moc:-( Radka

Apetit magazín