Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohanková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 23
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1086 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 120 g
Tuky 47 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„V posledních letech zažívá pohanka návrat do naší kuchyně. Pomazánce dodá jemnou oříškovou příchuť,“ napsala nám čtenářka Eva Skoumalová.

Suroviny

pohanka 150 g
sůl
jemný
česnek 3 stroužky
drcené
pórek ¼ ks
lze nahradit 1 jarní cibulkou, najemno
Na dokončení
čerstvé
opečená, na ozdobení
na ozdobení
pórek
na ozdobení
petrželka
kudrnka, na ozdobení

Postup

1

Pohanku uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu doměkka, trvá to zhruba 35 minut.

2

Nechte ji vychladnout a poté ji rozmixujte s máslem, tvarohem a česnekem dohladka.

3

Dochuťte solí a vmíchejte pórek nebo jarní cibulku.

4

Pomazánku namažte na pečivo a ozdobte plátky rajčat, proužky papriky, tenkými proužky pórku nebo petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Pohanka chutná zemitě, mírně po oříšcích. Používá se na přípravu kaší nebo jako slaná příloha. V Rusku z ní melou mouku na koblihy, v Japonsku ji využívají jako základ nudlí soba. Obsahuje všech osm základních aminokyselin, železo a některé vitaminy skupiny B.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Komentáře

19.03.2016 18:12

Vařit 35 minut??? To už by bylo úplně na kaši...Pohanku stačí hodit do vroucí vody a vypnout, dojde pod pokličkou..Nejlépe je ji nechat jen namočenou ve vodě např. přes noc a pak rovnou zpracovat, ani se vařit nemusí :)

06.01.2017 10:37

Jenže když se nejdříve propere, potom staří následně zchladí a teprve potom dá do horké vody a vaří 15min. A pak nechá pod poklicí dojít. Vím že toto vaření pohanky je trochou zdlouhavější, ale je pak opravu lahodná a nerozvařená. Jinak dývá někdy nahořklá a mívá mírou pachuť.

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč