Přesvědčte se, že čokoláda si kromě ostružin a malin skvěle rozumí také se švestkami. Máte-li čerstvé, vypeckujte je a krátce svařte s trochou cukru a pak rozmixujte.
Suroviny
Postup
Vypeckované švestky rozmixujte (můžete přidat rum) na hladkou kaši.
Kostky čokolády rozpusťte ve vodní lázni (pozor, čokoláda se může srazit, když do ní přijde byť jen kapka vody!). Anebo ji v misce dejte do mikrovlnky; stačí dvě minuty na nejvyšší stupeň (v polovině doby promíchejte). Vyjměte, vmíchejte pomerančovou kůru a nechte pomalu chladnout. Pak směs promíchejte s polovinou smetany; zbylou nechte stranou.
Na dno každé sklenice dejte švestkové pyré, pak vrstvu smetany. Pokračujte čokoládovou smetanou a švestkovým pyré. Poháry dejte aspoň na hodinu, ale nejlépe přes noc vychladit.
Podávejte s kopečkem smetany nebo šlehačky, posypané nahrubo rozdrcenými pistáciovými oříšky.