Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s kapustou, orzem a klobáskou

Masovým kuličkám to sluší i v polévce! Stačí přidat kapustu, těstovinovou rýži a fazole a opravdová hostina je na světě.

Vydání: 2017/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 500g tepelně neopracovaných vepřových klobásek, zbavených střívka a z hmoty vytvarované kuličky
    • 4 stroužky česneku, na tenké plátky
    • 2 řapíky celeru, na plátky
    • 2,5 litru drůbežího nebo zeleninového vývaru
    • 250g orza (těstovinové rýže)
    • 700g hlávkové kapusty, zbavené košťálu a nasekané nahrubo
    • 400g konzerva bílých fazolí (cannellini), scezená a propláchnutá
    • sůl
    • najemno nastrouhaný parmazán, sušená drcená chilli paprička a drcený pepř k podávání 

Příprava jídla

1 Ve velkém rendlíku či hrnci na středním ohni rozehřejte olej. Vložte kuličky z klobásek a za častého promíchání opékejte 4—5 minut, dokřupava a dozlatohněda. Vyjměte z rendlíku a odložte.

2 Do rendlíku dejte česnek a řapíkatý celer a za stálého míchání 1–2 minuty opékejte dozlatova, ale opatrně, aby česnek nezhořkl. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.

3 Vsypte orzo a vařte podle návodu na obalu tak dlouho, aby mu zbývaly ještě 2–3 minuty do uvaření podle vaší chuti. Pak přidejte kapustu, fazole a klobásové kuličky a vařte ještě 2–3 minuty, aby se prohřály a orzo provařilo. Podle chuti dosolte.

4 Podávejte posypané nastrouhaným sýrem, chilli papričkou a pepřem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kadeřávkové lupínky s citronovou solí a dukkou

Kotlety s kapustovou kaší a asijskou omáčkou s jablky

Špagety s kapustičkami a lupínky z topinamburů

Kapusta zapékaná s bramborami a sýrem

Pečená krůtí stehna s dvojí kapustou

Přidat komentář