Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pórkový koláč s hořčicí a mrkví

Zatepla ho můžete podávat k večeři, studený bude hitem večírkového bufetu.

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Po 4–6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení
PT45M
Pečení 0:45
Z plechu

Ingredience

    • 250 g hladké mouky
    • 125 g másla, nakrájeného
    • 1 vejce
    • mořská sůl
    • 1 velká mrkev, oloupaná a nakrájená na dlouhé tenké špalíčky
    • 1 velký pórek, jen bílá a světle zelená část, nakrájená na dlouhé tenké nudličky
    • 2 snítky rozmarýnu
    • 3 vejce
    • 6 lžic tučné 30% zakysané smetany nebo crème fraîche
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Mouku prosejte, přidejte máslo, vejce a špetku soli. Vypracujte pevné těsto a nechte ho hodinu odležet v chladničce. Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozválejte na plát silný 3 mm, vyložte jím koláčovou formu o průměru 24cm a okraje dobře přitiskněte ke stranám. Těsto na dně propíchejte vidličkou, zakryjte alobalem a navrch nasypte suché fazole. Dejte na 15 minut péct. Potom alobal s fazolemi odstraňte a korpus nechte ve formě vychladnout. Mrkev, pórek a rozmarýn vařte 10 minut v páře. Nechte vychladnout.

2 V misce prošlehejte část uvařené zeleniny, vejce se zakysanou smetanou či crème fraîche a oběma druhy hořčice, osolte a opepřete. Náplň nalijte do korpusu, poklaďte zbylou uvařenou zeleninou a rozmarýnem a pečte asi 30 minut, až koláč zezlátne a ztuhne. Před podáváním jej nechte aspoň 5 minut stát, aby se při krájení nerozpadal.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pórková polévka s brokolicí a modrým sýrem

Pečené zimní rizoto s pórkem

Přidat komentář